https://www.youtube.com/watch?v=MZop936Rdgw

Kunststof FIDUS-spoel.

De op maat gemaakte oplossing voor kleine series.

Rechtstreeks vanuit de spoelmanufactuur:
de individuele oplossing voor uw wikkelbare materialen.

Welkom in de spoelmanufactuur
PURUS PLASTICS is gevestigd in Arzberg (Oberfranken) en in de manufactuur worden op maat gemaakte kunststof spoelen vervaardigd. Samen met u ontwerpen wij uw ladingdrager, zodat het spoeltype ontstaat dat aan uw eisen voldoet. Deze productiemethode is in uw voordeel en is de ideale oplossing voor kleinere en middelgrote batches. Eerlijk, duurzaam en transparant.

Welke voordelen heeft de kunststof FIDUS-spoel?
Voor het veilige transport van wikkelbare materialen zijn er spoelen nodig. Onze spoel neemt zonder mechanische verbinding en met gladde wikkelruimte uw wikkelbare materialen op. Het lichte recyclingmateriaal zorgt voor een aanzienlijke besparing van transportkosten en garandeert eenvoudige hantering. De nagenoeg vrij te bepalen afmetingen zorgen voor nauwkeurige oplossingen en het benodigde wikkelvolume. Vele opties zorgen ervoor dat aan alle eisen wordt voldaan en dat alle wensen in het dagelijks gebruik worden vervuld. U bepaalt de flensgrootte, de kerndiameter en de wikkelbreedte. Onze productie is ideaal voor kleine en middelgrote hoeveelheden, want voor individuele eisen zijn individuele oplossingen nodig, die met massaproductie niet kunnen worden gerealiseerd en te veel zouden kosten!

Wat resteert is een grote hoeveelheid vormgevingsmogelijkheden en een duurzame kunststof spoel die helemaal aan uw eisen voldoet. Wij zijn uw spoelmanufactuur!

Welke opties heeft u bij FIDUS-spoelen?

Kunststof FIDUS-spoelen hebben standaard meenemerboorgaten, praktische ontwateringsgleuven en boorgaten voor kabelbevestiging. De kunststof spoel kan optioneel met boorgaten voor kabel- resp. wikkelmateriaaldoorvoer worden uitgebreid.

Bij de kernbuis kunt u kiezen uit één ingangsgat, twee ingangsgaten, een ingangs- en een sensorgat of twee ingangs- en twee sensorgaten. Daarnaast kunnen wij uw FIDUS-spoel uitrusten met etiketvelden, kabeluitgangsgaten en stapelhulpen. Wilt u dat uw logo permanent wordt aangebracht?

Geen probleem, dit kunnen wij in de flens spuiten. Zoals u ziet hebben wij veel speelruimte op het gebied van vormgeving voor uw eisen.

Ontwateringsgleuf
Kabelfixeerboorgaten Ø 10 mm
Etiketveld 130 x 100 mm
Meenemergat Ø 20 mm
Logo 45 x 40 mm
Etiketveld 130 x 100 mm glad
Kabelinvoergat
Kabeluitgangsgat
Stapelhulpen 4 Stuk

Het voordeel voor u?
De speelruimte op het gebied van vormgeving!

Een kunststof spoel bestaat in principe uit twee verschillende onderdelen: flens en kern. Wij bieden de flenzen in drie verschillende groottes aan:
400 mm, 435 mm en 500 mm diameter.
Daarbij kunt u bepalen of uw spoel een asgat van 56 of 80 mm diameter moet hebben.
Bij de kerndiameter kunt u kiezen uit 125 mm en 150 mm, wat samen met de wikkelbreedte en de flensdiameter resulteert in het wikkelvolume.
De wikkelbreedte kunnen wij traploos produceren van 200 tot 500 mm.
Het maximale gewicht van de lading bedraagt bij alle groottes 80 kg.
Verdere speciale afmetingen kunt u bij de service voor prototype-spoelen of via het contactformulier aanvragen.

  

Wilt u een prototype-spoel?

We maken graag een prototype voor u dat overeenkomt met uw eisen. Nadat we uw eisen en wensen samen met u hebben besproken wordt uw kunststof FIDUS-spoel normaal gesproken na 48 uur verzonden. Om uw spoel aan te vragen, kunt u contact opnemen met onze telefonische klantenservice door te klikken op de aanvraag voor een prototype-spoel. Hartelijk dank.

Richtlijnen voor de omgang met kunststof spoelen

Moderne kunststof spoelen bieden talrijke voordelen. Met de onderstaande aanwijzingen willen wij ervoor zorgen dat u de hoogste veiligheid van de lading bij de omgang met onze producten en de maximale levensduur van de geleverde FIDUS-spoelen bereikt.

Het ‘Made in Germany’-resultaat van een professionele samenwerking

De kunststof FIDUS-spoel combineert een eendelige en herbruikbare constructie met vele doordachte details en opties. In samenwerking met de August Hildebrandt Group werden de op de markt verzamelde wensen en ervaringen met de kunststof-kennis van PURUS PLASTICS samengevoegd. Het resultaat is een unieke, individualiseerbare kunststof spoel met veel speelruimte op het gebied van vormgeving.

Service voor
prototype-spoelen

Hier kunt u uw prototype-spoel conform uw individuele eisen aanvragen.
Wij gaan graag telefonisch met u in gesprek!

Productflyer downloaden

Alle informatie over onze kunststof FIDUS-spoel, samengevat in een flyer.

Contact-
formulier

Eenvoudig een aanvraag indienen! Dien via ons formulier eenvoudig uw individuele aanvraag in.