Kunststof pallets
op belasting

Light, medium, heavy

– uw keuze!

Bij het kiezen van de juiste pallet is er naast de geplande toepassing en het formaat een derde criterium: de belastbaarheid, ook wel het draagvermogen genoemd. In de palletbranche wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende belastingen: hoogbouwmagazijn, statisch en dynamisch.

Met dynamisch draagvermogen wordt het gewicht bedoeld dat de pallet bij het transport met de pompwagen, de vorkheftruck of een andere transportwagen maximaal mag opnemen. Deze belasting is op enkele uitzonderingen na veel lager dan de statische belasting.

Met statisch draagvermogen wordt dus niet de last tijdens beweging, maar de maximale belasting van de pallet als deze vlak en onbewogen op de grond staat beschreven.

Bij het draagvermogen in het hoogbouwmagazijn wordt het maximaal mogelijke draagvermogen van de pallet in het (hoogbouw)magazijn beschreven. Als de stelling in het magazijn geen bodems heeft, dragen dus alleen de twee andere sledes de last.

Uitgaande van het draagvermogen in de stelling delen wij de pallets in drie subgroepen in: light, medium en heavy. Deze classificatie helpt bij het kiezen van de pallet.

LIGHT

MEDIUM

HYGIËNE

HEAVY

Contact

Hebt u vragen? Wij staan voor u klaar om uw vragen over onze producten te beantwoorden. Neem contact met ons op!

Productoverzicht downloaden

Geen overzicht meer? Neem de tijd en bekijk in alle rust het overzicht van al onze palletproducten.

Over ons

Wie zit erachter? Wie wij zijn, wat wij maken
– kom alles te weten over
PURUS PLASTICS GmbH.