Milieubescherming

Het doel was altijd al om met secundair materiaal innovatieve, deels zeer complexe producten te maken.

Waltraud ZeiselDirectrice

Onze visie vormt de basis

voor meer duurzaamheid.

Onderdelen van nieuwe kunststoffen maken is geen grote kunst en is ook niet bepaald duurzaam. Daarom hebben we consequent besloten om uitsluitend secundair materiaal en eigen verwerkte regranulaten te verwerken. Een visie met gevolgen, want ten slotte moeten wij daarvoor het gehele productie- en spuitgietproces aan de eisen voor onze materialen aanpassen. In de loop der jaren hebben wij het onderwerp maakbaarheid in kunststofrecycling naar een hoger niveau getild.

Nieuwe benadering
van materiaal

“Van oud naar nieuw!” zou ons motto kunnen zijn. Kunststof is een materiaal dat uit ruwe aardolie wordt gewonnen. Als het product defect is of het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunnen de resten natuurlijk worden verwijderd en thermisch worden verwerkt. In principe wordt olie verbrand en wordt de opbrengst van deze afvalverbranding verbeterd. Voor nieuwe producten hoeft dan echter geen nieuwe olie te worden gebruikt. Maar kunststof kan meer! Gerecyclede kunststof kan tegenwoordig extreem goed worden gesorteerd en verwerkt, zodat hergebruik als materiaal niets meer in de weg staat. Integendeel! Wij ontlasten met onze productie het milieu en toekomstige generaties. Per jaar is dat meer dan 30.000 ton CO2 dat wij besparen en in nieuwe, duurzame producten weer op de markt brengen. Producten van gerecyclede materialen, zogenaamde recyclaten, zijn geen producten van afval. Het zijn absoluut vergelijkbare producten die niet alleen beter scoren qua duurzaamheid en koolstofvoetafdruk. Wij weten dat, want dat doen we al meer dan 25 jaar en daarom mogen wij ons ook recycling pioneers noemen.

Minder hout
betekent meer

Bij innovatieve kunststof pallets wordt de door de markt gevraagde duurzaamheid met veel doordachte voordelen voor de gebruiker gecombineerd.

Daarbij komt dat door moderne verwerking kunststoffen tegenwoordig in veel opzichten een belangrijke bijdrage aan milieubescherming leveren. Zo is een groot deel van onze producten van zelf gewonnen materiaal gemaakt. Het resultaat is absolute duurzaamheid van onze producten. Niet alleen door het echte 360° recyclen bieden onze kunststof pallets doorslaggevende voordelen ten opzichte van gebruikelijke houten pallets. Ze zijn onder andere hygiënisch en robuust, gebruiksvriendelijk en kunnen ruimtebesparend worden gestapeld en opgeslagen. Profiteer onder andere van een langere levensduur, omdat het materiaal ongevoelig is voor vocht en andere weersinvloeden of profiteer van de voordelen in het internationale goederenverkeer.

Met onze producten kunt u uw logistiek betrouwbaar en kostenbesparend organiseren en een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Zo zijn wij naast de fabrikant van uw ladingdragers ook uw contactpersoon voor de verwerking van afgedankte kunststof pallets.

Betrouwbaar en duurzaam

Kunststof pallets van gerecyclede kunststoffen kent vrijwel iedereen, maar waar komt dit materiaal vandaan en wat kan het gebruikte recyclaat? Wij van PURUS PLASTICS zijn recycling pioneers en doen al meer dan 25 jaar aan echte 360° recycling, van kunststof afval tot het eindproduct. In een van de modernste verwerkingsinstallaties ter wereld ontstaan elk jaar vele tonnen regranulaat, het materiaal voor ons eigen spuitgietmachinepark. Wij sorteren en verwerken de kunststoffen niet alleen, maar controleren ook regelmatig in interne en externe laboratoriums de materiaalkwaliteit en sturen door innovatieve compounding indien nodig bij.

Wij hebben het dus zelf in de hand en kunnen een blijvend constante kwaliteit en leveringszekerheid waarborgen. Onze onafhankelijkheid is de basis voor uw planningszekerheid.

Constructie en productie

Voor veel toepassingen zijn doordachte oplossingen vereist, maar voor het gebruik van kunststof pallets zijn constructie en productie verantwoordelijk. Over het algemeen maken wij bij de spuitgietproductie van de pallets onderscheid tussen twee varianten: dat zijn enerzijds de pallets die met één ‘schot’ worden geproduceerd, het zogenaamde monoblock. In tegenstelling tot pallets uit twee en meerdere onderdelen bestaan deze uit één stuk. Een goed voorbeeld voor een monoblockpallet is onze FIDUS Medium 1208 3R. Bij de pallets uit twee en meer onderdelen worden door verdere spuitgietprocessen aanvullende onderdelen gemaakt, zoals sledes. Deze onderdelen worden dan met klemmen, door lasprocessen, door vastlijmen of met schroeven op de eigenlijke pallets bevestigd. PURUS heeft met de krachtige FIDUS light 1208 een pallet in deze categorie waarvan de sledes na de product naar wens kunnen worden vastgeklemd.

Contact

Hebt u vragen? Wij staan voor u klaar om uw vragen over onze producten te beantwoorden. Neem contact met ons op!

Productoverzicht downloaden

Geen overzicht meer? Neem de tijd en bekijk in alle rust het overzicht van al onze palletproducten.

Pers

Lees hier verschillende berichten en artikelen uit de pers over onze duurzame PURUS-producten van kunststof.